Sök
 
Anpassa textstorlek: A A A
Användarnamn:
Lösenord:
Spara min inloggning

2017-03-27 | v. 13
 

Välkomna Gustaf och Elin!

2016-06-14
Gustaf Engstrand och Elin Kämpe
Gustaf Engstrand och Elin Kämpe

Gustaf Engstrand och Elin Kämpe har i april respektive maj börjat sina anställningar på Branschföreningen Tågoperatörerna. De ska, tillsammans med VD Björn Westerberg, arbeta med branschföreningens påverkansarbete i Sverige och EU.

Gustaf kommer närmast från en managementkonsultfirma inom styrning av hälso- och sjukvård men har en bakgrund som bolagsjurist, bl a på Green Cargo och Alstom Transport. På Green Cargo mellan 2007 och 2010 hade Gustaf ett flertal beröringspunkter med branschföreningen som bl a innefattade remissvar och EU-regelpåverkan. Som ett första intryck konstaterar Gustaf att utmaningarna för den svenska tågbranschen i stora delar är desamma men att flödet av regleringar och genomgripande förändringar håller ett – om möjligt – ännu högre tempo än för några år sedan.

Elin kommer närmast från Infranord AB där hon främst arbetade med fordons- och underhållsfrågor som teknikchef. Hon har även erfarenheter från Transdev, tidigare Veolia, och SJ AB och därigenom erfarenheter från både persontrafik, kollektivtrafik och infrastrukturunderhåll. Elin ser fram emot att arbeta med framtidens järnväg inom branschföreningens påverkansarbete.  

Vi är glada att ha med Gustaf och Elin i arbetet med att skapa en järnvägssektor förbättrad kvalitet, förbättrad kapacitet och fungerande konkurrens och interoperabilitet – motsvarande svenska intressen inom Europas järnvägssektor. Branschföreningen sätter ett stort värde i erfarenheterna från både operatörs- infrastruktur- och leverantörssidan.

Tillbaka

Uppdaterad   2016-06-14

Sturegatan 11, Box 555 45, 102 04 Stockholm Tel: 08-762 67 11 | Fax: 08-762 70 29 | E-post  |  Om webbplatsen  |  In English  |  RSS