Sök
 
Anpassa textstorlek: A A A
Användarnamn:
Lösenord:
Spara min inloggning

2017-03-27 | v. 13
 

Järnvägssektorn är en framtidsbransch– både i Sverige och globalt

Järnvägen har framtiden och utvecklingen framför sig, samtidigt som den har en lång, ärorik och spännande historia. Järnvägen möjliggjorde under 1800-talet industrialiseringen av Sverige. Järnvägen möjliggör idag regionförstoringen och i Skåne, Västra Sverige, Stockholm-Mälardalen, vilket innebär utrymme för tillväxt och sammanhållna större funktionella regioner. I framtiden kommer järnvägen att med höghastighetsbanor revolutionera sättet att bo och arbeta och binda samman Sveriges växande regioner.

Från monopol till en öppen marknad genom om- och avregleringar. Sverige är nytänkande, inte bara inom musik, mode, mat och IT även inom järnvägssektorn. Sverige är ett av de länder som öppnat upp järnvägen för konkurrens. Europa följer utvecklingen i Sverige.
Inför Tågplanen 2015 ser det ut att bli fortsatt konkurrens på sträckan Göteborg – Stockholm.  Såväl nationellt som regionalt sker vissa förändringar med tillkommande turer. Av de totalt 45 ansökningarna som Trafikverket fått in fram till och med april 2014 söker 20 för att köra persontåg och 16 för att köra godståg. Resterande nio ansökningar avser kapacitet för uppställning, parkering, samt Trafikverkets eget behov av banarbeten. Förra året sökte 46 företag tid i spåren. Både Regionala Kollektivtrafikmyndigheter och större industrier kan söka egna tider hos Trafikverket Alla tågbolag som uppfyller krav på säkerhet och ekonomisk bärkraft kan ansöka om tider för att få trafikera de svenska järnvägarna.

Dryga trettiotalet olika tågoperatörer trafikerar idag Sveriges järnvägsnät. 45 söker nu om kapacitet på spåren För att möta våra kunders transportbehov har vi ett gemensamt intresse av kompetent och kunnig personal inom alla verksamhetsområden. Även under lågkonjunktur finns ett betydande rekryteringsbehov inom en rad olika områden, bl.a. lokförare, ombordpersonal, tågvärdar och -värdinnor, trafikplanerare, tekniker och underhållspersonal.

Vi kan erbjuda ett fritt och flexibelt arbete med stort personligt ansvar och utvecklingsmöjligheter. För aktuellt rekryteringsbehov hos våra medlemsföretag hänvisar vi till respektive företags adress under medlemmar.

Välkommen till en framtidsbransch med historia!


Uppdaterad   2016-08-15

Sturegatan 11, Box 555 45, 102 04 Stockholm Tel: 08-762 67 11 | Fax: 08-762 70 29 | E-post  |  Om webbplatsen  |  In English  |  RSS